studie reis Riksja

Studie Reis: Rikskja Travel                                          

4 t/m 14 oktober 2017

 

Nog onbekend met het concept maar erg nieuwsgierig, wie is Riksja nu eigenlijk.

Dan krijg je ineens een kans om dit te mogen beleven:

10 daagse Studie Reis Java/ Bali van 4 tm 14 oktober..
En dan vlieg je met z’n allen met Garuda Indonesia naar Jakarta om daar over te stappen op een binnenlandse vlucht naar Yogyakarta (midden Java) Eenmaal aangekomen (na 15 uur vliegen) even opfrissen, ligt er op ons bed een heel leuk cadeautje ons op te wachten,  (dank je wel Riksja en Happy Trails). En dan op weg met een Becak (of wel een riksja) naar het restaurant, Bale Raos,  midden in de stad richting het paleis. Een hele leuke ervaring om op deze manier de stad te leren kennen.

De dag erop wederom met de Becaks de stad in gereden maar nu een compleet dagprogramma van een bezoek aan Happy Trails kantoor (onze begeleiding op Java en Bali) dan richting de baden van de koning of wel genoemd Water Castle Taman Sari en daarna naar Karatons Palace, erg speciale plek waar ook geschiedenis van ons koningshuis terug te vinden was, veel geschiedenis en traditie. 
Na de lunch in één van de hotels waar we ook de kamers hebben mogen bekijken, op doorreis naar Prambanan Tempel gebouwd in de 9e eeuw, de grootse Hindu tempel in Indonesië maar ook een hele mooie tempel, ook wel Rara Jonggrang Tempel genoemd, tempel van de goden die je in de diverse tempel lokalen kunt vinden. De tempel ligt ongeveer 18 kilometer af van Yogyakarta dus dat valt nog reuze mee. Je loopt een groot park binnen en daar staat de tempel pontificaal voor je neus.

De dagen erop hebben we nog diverse plekken bezocht zoals Borobudur, die we hebben bezocht via een fietstocht, de grootste buddhistisch monument en één van de wereld 7 wonders. 
Daarna verder met de trein gereden naar Malang, een 7 urige rit in een mooie coupe met veel beenruimte. Aangekomen in Malang met jeeps gereden naar Penanjakan waar we de vulkaan Bromo hebben beklommen, even onze conditie gepeild want het was best een behoorlijke wandeling, en op doortocht met de bus naar Surabaya, onze laatste overnachting op Java, een drukke havenstad van Java.

Vertrek vanuit Surabaya op naar Bali, wederom met Garuda Indonesia, een uurtje vliegen naar Denpasar en vandaar doorgereden naar Ubud, midden tussen de rijstvelden lagen onze mooie kamers, wat een rust. De aankomende dagen diverse mooie Riksja accommodaties bezocht.

Midden op Bali ligt Jatiluwih waar we de E-Bikes hebben gepakt en met 2 gidsen de berg zijn opgereden om daarna via de rijstvelden weer af te dalen naar de finish, maar zeker ontzettend veel mooie vergezichten met rijstvelden mogen bewonderen, wat is de natuur toch mooi. Overal zag ik fotomomenten, werkers in de velden, terrassen vol rijstplantjes, Cacao bonen, kokosnoten en nog veel meer tropisch fruit.. Dit moet je echt meenemen in je verblijf op Bali. A MUST DO… je kunt deze route ook te voet doen maar dan ben je al snel 3 uurtjes kwijt.

Wat ook zeker een leuke excursie is, zijn met buggy’s de berg op, het is wel even goed opletten bij het klimmen en je moet niet te bang zijn, maar eenmaal boven is de weg zeker leuk en worden de wegen breder en makkelijker te berijden. Als je geluk hebt rij je voorop, en anders wordt het stofhappen van je voorganger. Maar nadien is de ontvangst bij de finish heerlijk met een verfrissende douche en een hapje, dus neem schone kleding mee in een tas.

Afgesloten met een persoonlijke kookworkshop op het strand in de namiddag, en dan je eigen gemaakte traditionele gerechten zelf heerlijk eten op het strand bij maanlicht en een aantal lantarentjes. Relaxt en sfeervol met een leuke kok, mooie gerechten en de golven op de achtergrond.  En dan zit het er voor ons alweer op.

10 dagen is natuurlijk veel te kort, deze route is aan te raden voor minimaal 3 weken, maar voor ons is dit kijken in de keuken van Riksja,..

Het concept is ERVAAR en BELEEF, voor de backpakker maar dan net even wat luxer, mooie locaties, mooie accommodaties, simpel en middensegment. Maar wat heb je nog meer nodig, je gaat voor de beleving van het eiland, leer de bevolking kennen, interact, doe mee met pottenbakken, fruitcarving, etc.. er zijn zoveel workshops te doen,.. onze begeleiding op Java en Bali heeft nog zoveel meer in hun pakketten, zodat je alleen al op bali 3 week kunt vertoeven. Ook voor families zijn dit zeker leuke actieve reizen, je ziet veel meer van Bali dan alleen het strand.

Ik weet zeker dat Riksja je kan overtreffen met hun producten, no nonsens, eerlijk en reëel.

Mijn ervaring? 
Erg verrast, ondanks ons druk programma heb ik veel geleerd over het product van Riksja dat ik hun product zeker kan aanbieden en aanbevelen aan klanten die houden van NO NONSENS en Simpel … Ik had mij bewust niet echt ingelezen (alleen oppervlakkig) omdat ik neutraal en open-minded erin wilde stappen, beleven en zelf ervaren is de beste kennis die je op doet  .. en dat is mij gelukt.

Dank je Riksja voor deze beleving en de mogelijkheid om jullie te leren kennen.

 

Kant lijn: Java is over het grootste gedeelte een Moslim gemeenschap, maar niet te vergelijken met de EU, mensen zijn uiterst vriendelijk. Maar er bestaat kans dat je wordt bekeken door bepaalde groepen die nauwelijks of geen blanken hebben gezien, dit is best erg grappig, maar kan soms een beetje vervelend worden als je wordt achtervolgd door een groep tieners J die vele malen met je op de foto willen. 
Je ziet helaas langs de weg nog veel afval liggen, maar laat dat je pret niet drukken, Java en Bali zijn twee mooie eilanden om te bezoeken, en zeker niet duur. (op bepaalde alcoholische drankjes na.. Op Java wordt weinig alcohol geschonken).

Prambanan Tempel, Java

tempel complex van Borobudur

Bromo Vulkaan op Java

Fietstocht door de rijstvelden van Bali in omgeving Ubud

Kook workshop Indonesische keuken Bali

met 4x4 de berg in de binnenlanden van Bali