Tenerife

Aangekomen op Tenerife na uit de lucht al het topje van het eiland te hebben gezien, Teide die boven de wolken uitblonk, een lekkere warme begroeting in Juni 2015.

Ik had het geluk dat ik werd opgehaald door een leuke chauffeur en naar mijn hotel werd gebracht, eerst naar Puerto de la Cruz, ten noorden van het eiland, erg mooi groen en vochtig.
Na mijn begroeting in het mooie Hotel Botanico & The Oriental Spa Garden mocht ik me even snel opfrissen en werd doorgebracht naar een wijngaard, waar ik me mocht aansluiten bij een wijnproeverij, erg leuk.

Vanuit daar zijn we met de groep verder getrokken met jeeps over de Teide, waar we boven in nog een wedstrijdje deden wie het beste een soort brood kon maken, een plaatselijk recept, interessant .
Sprakeloos zag ik een aantal een paar stukken steen oppakken, bleek dat deze helemaal niet zwaar waren, bleken lava stenen te zijn. Dan eens proberen een nog groter stuk op te pakken, maar helaas deze was wel wat zwaarder dan die andere.

Over de Teide nu richting Adeje, waar het hotel op ons wachtte, het Gran Meliá Palacio de Isora.
Wat een prachtig hotel, wel groot maar enorme mooie kamers, en het grootste natuur zoutwater zwembad van Europa. In de ochtend op het terras buiten ons ontbijtje genuttigd en in de namiddag heerlijk gegeten in hun specialiteiten restaurant.

Helaas de eerste avond nog niet, want in een nabij gelegen hotel, The Ritz Abama hotel was er een tafel gereserveerd, dit hotel is gebouwd op een oude bananen plantage en dat zie je nog om het hotel heen, erg groen, midden tussen de bananenbomen. Erg bijzondere bouw, en luxe. Hier worden ook voetbal- en golf clinics gehouden. Alles ligt in de buurt van het hotel.

Zaterdag was er weer een leuke dag vulling geregeld eerst met de Catamaran op zee, waar we een workshop kregen hoe maak je een Mojito, deze mocht je zelf dus ook nuttigen, die werd onderbroken door honderden dolfijnen die ons hadden gevonden en langs onze boot een showtje weggaven, en later op de avond kregen we nog een kookworkshop en werden we gebracht naar één van de bananenplantages die Tenerife rijk is, en kregen wij de opdracht Paella te maken. We werden verdeeld in 6 groepen en dat werd dus weer een wedstrijdje, groente, vis en vlees. Zo hard gelachen met onze idiote grote mutsen op.. maar zeker erg gezellig. Als afsluiter zijn we met ons allen naar een nachtclub geweest, Monkey Beach Club bij Los Cristianos, druk maar erg leuk, uitleven op de dansvloer.

 

Mijn ervaring met Tenerife was dus erg intensief, maar zeker zo leuk. Dit eiland heeft zoveel te doen, dat je je geen moment hoeft te vervelen. 

Kookworkshop Paella (kook-off) 5 teams

Met een Jeeptour naar de Teide