7 miles beach

JAMAICA

Out of many, one people

Wat een heerlijk eiland in de Caribbean.
Start with a smile and end with a smile, and you wish you could stay on the island forever.
Dance, sing, enjoy the reggae, and overall:
“don’t worry about a thing, cause every little thing is gonna be alright”….

Vertrokken vanuit Utrecht met 12 vrouwen en onze begeleider Hans van Wamel, Jamaica Tourist Board.
met de trein, ACE rechtstreeks naar luchthaven Frankfurt waar ons toestel de CONDOR op ons stond te wachten, rechtstreeks naar Jamaica. Comfortabele stoelen heerlijk ruim.

Bij aankomst op Montego bay, naar ons eerste hotel: RIU Ocho Rios, een heel groot complex, met een fantastisch uitzicht op zee,..  met een mooie ruime kamer aan de kant van de Adults only afdeling was het heerlijk vertoeven.

De volgende dag begin van onze rondreis Jamaica, diverse mooie accommodaties gezien van Adults Only tot mooie familie resorts. Maar de kleinere familie gerunde hotels op super mooie locaties op het eiland, rustig, mooi, schoon en vriendelijk. Maar dat is Jamaica… Je waant je in een heerlijke relaxte omgeving waar niets moet, Yo Man,.. relax.

Het eiland heeft ook diverse eco resorts, maar dan ook echt eco, onder anderen Great Huts, Paradise on the Edge, back to basic, geen vaste muren en geen afsluitbare deuren. Maar zeker beschermt tegen ongewenste gasten. Niet toegankelijk voor iedereen.

Nog zo’n familie resort is Coyaba Beach, wat betekend: from the native Arawaks; a place of ease and rest where time is spend feasting and dancing: kind of heaven.

Naast de vele accommodaties valt er ook veel te doen op het eiland: een excursie naar Mistic Mountains is zeker erg leuk, daar waar je in de bekende Jamaicaanse BOBSLEE kunt zitten en je met een grote vaart op een soort van bobsled trail kunt laten wegglijden de jungle in. , ook kun je een zipline afdaling doen of gewoon te voet de berg op en naar beneden, of je laat je eerst met de kabelbaan naar boven brengen en gaat dan te voet naar beneden. Boven zul je ook nog hele mooie hummingbirds tegen komen.

Stukje verder zijn de Dunns Watervallen, dit is zeker een must do,.. zo leuk met elkaar de waterval beklimmen, en het water eerst koud voelt na een poosje zo lekker, dan ook gelijk maar een massage behandeling onder een van de vele stoompjes van boven.

En zo reis je langs de hele Noordzijde van Jamaica om daarna van richting te veranderen naar de andere kant, helaas hebben we Kingston niet in de route meegekregen. Maar je ziet al snel het verschil met de andere kant, veel meer jungle en iets minder strand.

Stukje verder op ligt de Black River, Home of the Crocodiles, deze vindt je ook alleen aan deze kant van het eiland, en ze blijken net zo relaxed als de Jamaicanen. De dolfijnen komen hier en daar ook binnen zwemen zoals bij het resort Half Moon, een zeer luxe hotel met golfbaan, tennisbanen, apart zwembad voor baantjes trekken en fine dining. Hier vind je waar de oude wereld charme en modern elkaar ontmoeten.

 

Maar je hebt Jamaica nog niet volledig gedaan als je niet op een bamboevlot hebt gevaren op Matha Brae River, een gezellig aantal jamaicanen paddelen je over de stoom tussen de bomen. Leuke ervaring.

En voor je weg gaat is een bezoek aan Ricks Cafe, waar je lekker kunt relaxen, een must. Neem de tijd en vaar met een cataran tegen de namiddag richting Negril, waar na 18:00 uur een aantal dare Devils springen van 12 meter hoog de zee in, via allerlei acrobatische manieren. Pak een Stripe en wat Jerk Chicken en geniet van het uitzicht en een mooie zonsondergang. 

Voor vragen over diverse accommodaties kun je zeker bij me terecht, maar ook welke excursies leuk zijn voor stellen of familie met kinderen van diverse leeftijden. En houd u van een sportive vakantie is dit zeker geen probleem. 

Bobsled

Dunns Riverfall

Black River

resort Beaches in Negril, familie resort

Black River Safari

relaxte catamaran vaart naar Negril

Jewels Resort in Ocho Rios

bobslee& Dunns Waterval

Martha Bae BambooVlotvaren